Ett lugn börjar infinna sig

Sakta men säkert börjar det lugna ner sig i det Bakkiska/Morellska hemmet. Dora åkte ju hem i fredags o Witos har lugnat ner sig. Det märks en otrolig skillnad bara på 2 dagar, han slipper gå o vänta på nästa "överfall" o kan slappna av.
Vi kan ha "föda" där vi vill utan att riskera bli utan :).
Men man saknar henne också! Hon är en jättemysig hund men hon funkade inte med Witos, det kanske är så att hon måste va "ensam" hund i en familj. Men problemen med kissningarna inne o allt stjälande kom jag ingen vart med tyvärr.
Jaja nu är ordningen återställd iaf o jag längtar till våren.
Har 4 st älgskånkar ligger i frysen o bara väntar på att få bli dragna i skogen så Witos kan lära sig eftersök :) Ska bli himla kul. Det är nytt för både honom o mig, spännande spännande.

See you

Ropa inte efter vargen

Härom dagen tyckte jag att jag blev lite lurad på snöstormen som dom varnade för. MEN jag fick min beskärda del av den iaf.
Jag tog tåget från Gävle igår em till Stockholm, skulle lämna tillbaka Dora till hennes uppfödare, tåget skulle vara framme på centralen 16:30, skulle lämna över Dora o sen ta tåget hem igen !7:30.
Men det sket sig! Bromsarna frös på vagnarna o tåget fick köra med reducerad fart till huvudstaden så vi blev 1 ½ timme försenad!!! Doras uppfödare fick vänta o vänta o när det var på det berömda håret att hon inte kunde vänta längre så gled vi in på perrongen. Men där var det kaos rent ut sagt. Alla resenärer som skulle av o sen alla dom som skulle på, så det var tvärstopp. Tänk flera hundra personer som ska av o på 2 tåg samtidigt!! GÅR INTE kan jag säga.
Det tog säkert 20 minuter att ta sig 4-5 meter. Lämnade över Dora snabbt o ett vi hörs på telefonen sen o trängde mig vidare in på centralen.
Till slut hade jag iaf lyckats tagit mig till kundtjänst där jag fick biljetten ombokad till 19:30 o tyckte att det iaf hade ordnats sig bra.
Det var då jag insåg att det var KAOS i tågtrafiken!!
Så gott som alla tåg fick bara preliminära avgångstider som kunde ändra sig lik väl framåt som bakåt så det gällde verkligen att hålla koll på infotavlan.
För att göra en verklign lång o kall (det är int varmt på centralen) fredagskväll lite kortare så istället för att komma iväg 19:30 så kom tåget i väg 23:55!
Men vi KOM IVÄG!! Den turen hade inte alla. Vissa avgångar blev helt inställda o vissa fick vänta ännu längre o vissa fick ersättningsbussar till slut.
Allt berodde på snö o kyla.

Jaja jag kom hem sent om sider, 01:55 klev jag av tåget i Gävle o fick åka taxi till Sandviken där Henrik hämtade mig.
Idag känns det som om jag hade varit på fest o varit skitfull. Men jag hade inte roligt o jag drack bara kaffe så man kan ju undra vart baksmällan kommer ifrån!?

Lurad på stormen

Då har jag avklarat 2 nätter o är nu ledig till på tisdag :) SKÖNT det behövs för man blir rätt sliten faktiskt.
Väntade med spänning i natt som var på hur vädret skulle vara tills det var dags för mig att åka hem. Det skulle ju komma sånt oväder men det snöade lite grann o vägarna var helt okey att åka på.
Jag tycker att det är mysigt med oväder om jag får sitta hemma, inne i värmen med ljusen tända. Vinden som far runt knuten o snön som yr omkring :). Det har snöat o blåst en del dag men i det stora hela så verkar vi klara oss bra, det är ju skönt men det känns ändå som om jag har blivit lurad på en snöstorm.



Fel kan det bli :)

Såg efter jag hade lagt upp förra inlägget att jag hoppat över vissa bokstäver som ska vara med i ett ord för att det ska bli riktigt :)
Jag skulle ha skrivit att Dora protestkissar men det blev tydligen proteskissar.
Hur det nu går till att proteskissa kan man ju fundera på haha
Men det är så det är att vara jag.

Ha de

God morgon

Har nyss vaknat efter natten, en rykande varm kopp kaffe o datorn så vaknar man till liv.
Apropå dator så har jag precis köpt en ASUS mini-pc, hur perfekt som helst :) tar ingen plats alls i sängen :) Smidigt smidigt. Det bästa är att vi inte behöver "slåss" om den vi hade, nu har vi en varsin vilket ibland innebär att vi inte är speciellt sociala med varann. Men vi sitter iaf bredvid varann så vi kan ju faktiskt prata om vi känner för det, annars kan man ju alltid skicka ett mail :)

Det ska tydligen bli ett sju jäsingens oväder. SNÖ SNÖ o ännu mer SNÖ ska det trilla ner under det närmasta dygnet.
Läste just i Aftonbladet att dom har utfärdat stromvarning 2 över Gästrikland o då är det väl bara invänta snön o blåsten. Jag hoppas innerligt att jag hinner hem iaf i mornbitti innan det blir riktigt illa. Min kära mor ska komma hit i morn men det kanske är lika bra att hon kommer redan i kväll. Det visar sig hur det blir.

Jag har ju haft en amstaff-tik på foder sen i slutet av maj förra året. Det började så bra o det var en hur trevlig 10 månaders tös som flyttade hem till oss. Witos tyckte ju förstås att det var hur kul som helst men en kompis o dessutom en tjej.
Men vart efter månaderna har gått så har även problem kommit. TYVÄRR!
I början trodde man att det var för att hon precis löpte för första gången o att hon fick ett nytt hem men andra krav o framför allt krav.
För varje månad som gått har problem blivit värre, proteskissar inne o då i vår säng, följden av det är inköp av nya täcken (de ryms inte i tvättmaskinen) 2 gånger dessutom, hon kan inte följa med någonstans för då kissar hon där.
Hon knycker allt som kan tänkas vara föda, har jiddrat fällor o tagit henne på bar gärning gång på gång men inget biter på henne. Hon är hård som flinta.
Det värsta ändå är att hon ger sig på Witos o nu har han börjat svara upp o det har resulterat i slagsmål.
När jag säger ge sig på, så menar jag verkligen ge sig på också! Från ingenstans kan det komma en attack som resulterar i blödande öron, hals el läppar. Han är en ärrad kille nu för tiden :( Hon ger sig inte heller.....
Jag inser att med min okunskap om rasen o hennes hårda psyke så mår vi alla bästa av att hon flyttar hem till sin uppfödare igen. Det är jättetråkigt för hon är en underbar hund där emellan, hur go som helst.
Men jag vill inte riskera mer slagsmål o framför allt så ska Witos få ha det lugnt omkring sig, inte behöva "spatta" omkring o inte veta när nästa attack kommer. Han kan ligga på sin plats o sova o hon kan bara rusa på honom.
På fredag em ska jag köra henne tillbaka till Stockholm o det blir en vemodig resa.

Nä n0g om detta nu ska jag hasa mig upp o prata med familjen :)

Over and out



Mitt i natten

Sitter på jobbet o funderar på det mesta. Om varför saker o ting blir som det blir eller inte blir. Att det kan bli så fel fast man tycker att man har gjort rätt medans det kan bli så rätt fast man gjort fel!?
Nu är det inga speciella händelser jag tänker på utan bara så där ändå.
Det är lugnt här för tillfället o då blir det som om man skulle ligga hemma i sängen o inte kan somna, man tänker o tänker på allt o inget. Men här spelar det ingen roll för jag ska ju vara vaken hela natten, det är värre när man ligger i sängen för där önskar jag ibland att det fanns en on/off-knapp.
Känns som om det bara blev halvdjupt svammel så jag sätter punkt här :)

Amor vincit omnia

TACK ZANDRA PFÄFFLI

Nu har bloggen fått ett nytt ansikte :) Jag tycker att det blev jättebra, det är så mycket roligare att skriva om det är snyggt runtomkring.
Hur som helst så är det Carros kompis Zandra ( hennes blogg hittar ni i listan här bredvid) som gjorde om min sida :) Tack snälla Zandra :).
Önskar att jag kunde fixa o trixa med photoshop. Jag hade en hemsida till Witos tidigare som jag fixade med själv o den var jag nöjd med, men ju mindre man håller på med något så glömmer man ju bort hur man gör o det var så det blev. Nu känner jag väl att det inte finns så mycket intresse att hålla på heller, det är tur att det finns duktiga människor som kan hjälpa en :)


En helt vanlig söndag

Jaha då lider ytterligare en helg mot sitt slut. Det har varit en lugn helg, farten har varit låg o det finns inte ett tillstymme till dåligt samvete trots att det inte har blivit något gjort. Men det som skulle behövas göras springer inte iväg utan väntar så snällt till en annan dag.
Jag skrev ju i går att jag skulle vara tacksam för det jag har så då får jag väl sitta här o vara glad över att jag har skitiga golv :), inte sukta efter rena  haha

Jag längtar efter sommaren, att få sitta på vår nya altan o njuta av värme o solsken, gröna björkar o vackra blommor o framför allt doften som är på sommaren.
Det har varit en sån lång blöt höst o vintern kom ju med mycket snö o riktigt iskyla, jag tycker om vintern men jag hann inte ladda batterierna tack vare vädret så nu går jag på sparlåga o längtar efter sommaren.
Jaja vara tacksam för vad jag har...... det är jag men ändå :)


Over and out

Long time no see

Nu jäklars ska det bloggas på riktigt. Så många påbörjade försök men det rinner liksom ut i sanden på nå vis!?
Men men nu då kanske :)

Nytt år har det blivit 2010. Vad ska det bli av detta år? Ja kanske inget annat än det jag gör det till haha, visst finns det som man inte kan påverka men man kan iaf ägna energin till det som är ...

VA FASIKEN.................. sitter o slötittar på "Det okända" o i bild dyker min gamla barndomskompis upp.
Han gick i klassen över mig i högstadiet o vi var jättebra kompisar. Han flyttade tillbaka till Stockholm efter 9:an och vi höll kontakten i fler år men sen rann det tyvärr också ut i sanden.
Det är väl så det är antar jag, människor kommer o går i livet o fyller vissa funktioner o försvinner sen.
Kul att se honom igen iaf även om det var på teven :)

JO det där om om vad som sker eller inte sker. Livet blir vad man gör det till och jag ska hädanefter vara tacksam för det jag har o skaffa det jag vill ha (även om det kan ta tid ) o göra det jag vill (inom rimliga gränser haha).

Over and out



RSS 2.0